HVAR I PAKLINSKI OTOCI

Provedite nezaboravan dan na otoku koji nosi titulu najosunčanijeg mjesta u Hrvatskoj, brojeći ukupno 2700 sunčanih sati godišnje – otplovite s nama na otok Hvar!

Hvar nije poznat samo po ugodnoj klimi i kristalnom moru već i po bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini. Posjetite najstarije sačuvano kazalište u Europi utemeljeno 1612. godine koje se nalazi upravo u gradu Hvaru. Prošetajte po pijaci na kojoj se prostiru katedrala Sv. Stjepana te prekrasne palače i javne zgrade iz 15., 16. i 17. stoljeća (Biskupska palača, Paladini, Leroj, Loggia, itd.). Prolazeći kroz glavna gradska vrata Porta di Datallo, stepenice će Vas odnijeti prema hvarskoj kuli Forteci ili kako je Hvarani nazivaju Španjola. Izgrađena je u 16. stoljeću za vrijeme venecijanske vlasti, a danas se u tvrđavi čuva kolekcija amfora i razne druge umjetnine iz srednjeg vijeka. Uz prekrasnu kamenu arhitekturu imat će te priliku uživati i u panorami grada, hvarske luke i obližnjih Paklinskih otoka.

Paklinski otoci savršena su destinacija za opuštanje od gradske gužve za svega desetak minuta vožnje brodom od hvarske luke. Provedite nezaboravan dan istražujući Paklinske otoke, uživajte u tajnim uvalama, plivajte u kristalno plavom moru i opustite se u miru i netaknutoj prirodi. Paklinski otoci su svakako najljepši dio hvarske rivijere i ne iznenađuje činjenica da mnoge slavne osobe biraju upravo ovu lokaciju za svoje glamurozno ljetovanje.

  • polazak iz Vele Luke (otok Korčula), točno mjesto okupljanja po dogovoru
  • vrijeme polaska oko 9h (nije fiksno)
  • vrijeme povratka oko 17h (nije fiksno)
  • trajanje vožnje 50 minuta
  • Cap Camarat 750 CC (open) i Merry Fisher 750 (cabin)
  • ručak nije uključen u cijenu
  • cijena na upit, ovisno o broju putnika